Gedekød

...En gastronomisk nydelse!
Gedekød er magert, velsmagende kød og har ikke, som mange tror,
en gennemtrængende smag.

Efterlyser du en ny ide til middagsbordet, så se her!    

Gederyg stegt i ovn.
Gedekølle m/bambusskud og nudler
Gedekølle med peberratatouille
Gedebov, helstegt

Gederyg stegt i ovn.

1 gederyg.....1 - 1/2 kg
3 spk. hakket persille
2 - 3 fed hvidløg (revet på råkostjern)
salt & peber
1 løg i grove tern
1 lille gulerod i skiver
1 -2 laurbærblade
1 kvist citron timian
1 kvist mynte
ca. 1 liter vand eller boullion

Ryggens fedtlag og hinde ridses.
Fileterne løsnes fra rygbenet og kødet
gnides godt overalt med persille,
hvidløg, salt & peber.

Ryggen, evt. delt i to hvis den er lang,
lægges på en bradepande, sættes i en
225o varm forvarmet ovn ca. 15 min.
Derefter tilsættes de øvrige ingredienser
og boullion hældes ved.

Steges videre ved ca. 160o i 1 time.
Kødet hviler i ca. 15 min.
Der serveres stuvede kartofler til.


Tilbage


Gedekølle m/bambusskud og nudler
Vareforbrug (4 personer):

800 g fintsnittet gedekølle eller anden udskæring.
1 fed hvidløg
100 g bambusskud
80 g rød peber
250 g tomater/sojasauce
150 g nudler
salt, peber, karry

Kødet snittes fint og krydres, før det steges.
Bambusskud og peber snittes og tilsættes
Blandes herefter med tomat/sojasauce.
Nudlerne koges

Kødet anrettes på nudlerne og snittet hvidløg strøs på.


Tilbage


Gedekølle med peberratatouille
Vareforbrug (4 personer):

1200 g gedekølle
salt, peber
rosmarin, timian
stege fedt
1 ltr. brun fond
600 g peberfrugter, strimlet
100 g løg i skiver

Gedekøllen aftørres og krydres.
Den brunes under tilsætning af fond og steger færdig Ca. 60 min. ved 140o De strimlede peberfrugter svitses i smør, der tilsættes lidt væde, hvor efter de dampes under låg 8 - 10 min.

Tilbehør: Kartoffel i fad eller råstegte kartofler.


Tilbage


Helstegt Gedebov
Vareforbrug (4 personer):

1 gedebov Ca. 1 kg
30 g smør/margarine
2 fed hvidløg
persille
timian
salt, peber
Grønsagsblanding

Spæk boven med pillede hvidløgssnitter og små persilleduske.
Gnid den med smør, salt, peber og timian.
Læg stegen i et ovnfast fad og steg den i en varm ovn ved 170o i 50 min.
Spæd stegeskyen med lidt kogende vand eller bouillon og giv den til.

Serveres med grønsagsblanding.


Tilbage


Go' appetit!

 
Med en ged
i baghaven
har du altid
frisk mælk!

 

Enghavegård
Gedeavl
www.jumle.dk